Tekijä:Klassikan oppituntitallenteet
Pvm:15 kesäkuun, 2014

Klassikan KurssiTV

Katso oppitunnit uudelleen omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi milloin ja missä vain. Merkittävä osa Klassikan oppitunneista tallennetaan. Voit katsoa oppitunnit jälkikäteen etkä jää jälkeen opinnoista olitpa sitten harjoitusleirillä tai sairaana.

Kuopion klassillisessa lukiossa tuotetut opetustallenteet on tarkoitettu Kuopion klassillisen lukion opiskelijoiden käyttöön. Opetustallenteita tehdään opettajan niin päättäessä. Opettajalla on täysi tekijänoikeus opetustallenteeseen. Opetustallenteen kaikenlainen kopioiminen ja levittäminen on rangaistava teko._MG_6206

Opettaja julkaisee opetustallenteen Klassikan omassa KurssiTV-videogalleriassa olevaan oppiaineen/kurssin kanavaan. Opettaja saa halutessaan omalle kurssikanavalleen oman käyttäjätunnuksen, jonka turvin opiskelijat pääsevät katsomaan tuntitallenteet tunnuksen avulla. Opettaja päättää oppituntitallenteen julkisuudesta.

Opiskelija voi pyytää opettajaa tekemään opetustallenteen, kun opiskelija on lähdössä edustamaan oppilaitosta ja joutuu näin olemaan poissa luokkaopetuksesta. Mahdollisen pitkän sairastumisen takia voidaan myös tukea opiskelijaa opetustallenteilla. Opettaja erikseen päätöksen, onko opetustallenteesta merkittävää hyötyä kyseisen kurssin aiheen oppimiseksi.

Jokaisen opiskelijan on allekirjoitettava kuvauslupa ja alaikäisen opiskelijan vanhemman on myös hyväksyttävä kuvauslupa. Lataa kuvauslupa täältä.

Etäopetusta on tarjolla Kuopion aikuislukion opetustarjonnan kautta maksutta  ja etäkursseille voi halutessaan hakeutua opinto-ohjaajien kautta.  Lisätietoja opetustallenteista, etäopetuksesta ja niiden käytöstä antaa rehtori.

2014-2015 lukuvuosi on Klassikan kuudes tuotantokausi, jolloin tallennamme luokkatiloista ja muista Klassikan tapahtumista videotallenteita. Tallenteita tuotetaan noin 1000-1200 kappaletta lukuvuodessa. Opiskelijat ovat hyötyneet oppituntitallenteista eritavoin ja mm. Klassikan pitkän matematiikan tukiopetuksen tarve on pienentynyt kymmenesosaan samaan aikaan kun opinnot ovat edenneet joustavasti parantunein arvosanoin.

Oppituntitallenteiden ansiosta mm. Klassikan opintomenestys monella eri mittarilla on noussut huikeasti vuosien mittaan. Saamme myös tätä kautta yhä akateemisempia, motivoituneempia ja jopa urheilullisempia opiskelijoita. Voimme todeta, että oppituntitallenteiden käyttö systemaattisesti viiden vuoden ajan lukio-opintojen tukena on tuottanut erittäin positiivisia tuloksia monelta osin.