Yliopistojen ja lukioiden yhteistyön lisääminen
Klassikka yhteistyössä Itä-Suomen Yliopiston kanssa valittiin 100 suomalaisen koulutusinnovaation joukkoon tänään Helsingissä pidetyssä HundrED julkistamistilaisuudessa Tennispalatsissa. Hankkeen yhteistyökirjoittajana on toiminut UEF oppimisympäristöjen kehittämispäällikkö Markku Saarelainen ja yliopistotukija (tenure track) Teemu Valtonen. Lue lisää HundrED sivulta julkistetuista innovaatioista. https://hundred.fi/koulut
360 virtuaalitodellisuudessa flipaten
Hankkeemme tavoitteena on kehittää uusia, lukiolaisia kiinnostavia tapoja lähentää lukioita ja yliopistoja. Mallia kehitetään tiiviissä yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston Soveltavan fysiikan laitoksen kanssa kokeilemalla muun muassa 360-virtuaalilaboratorioita osana fysiikan ja kemian opiskelua. Tavoitteena on, että malli voidaan jatkossa jalkauttaa esimerkiksi biologian, maantieteen ja historian osa-alueille. Projektin pidemmän aikavälin tavoitteena on rakentaa mahdollisuuksia yliopisto-opintojen suorittamiseen osana lukio-opiskelua ja tukea lukiolaisten työelämä- ja jatko-opiskeluvalmiuksia.

Voit navigoida ympäristössä GoogleStreetview maisesti tilassa ja löytää erilaisia hotspotteja, joissa voi olla erilaisia oppimisaihioita.
Mitä hankkeella tavoitellaan?
Tavoitteena on tuoda lukion ja yliopistotason opiskelua lähemmäksi toisiaan perinteisen yhteistyön lisäksi nykyteknologiaa lisäämällä.
Kuinka projekti etenee?
Projekti aloitetaan syksyllä 2016. Ensimmäisessä vaiheessa yhteistyötä tiivistetään fysiikan ja kemian oppiaineissa Itä-Suomen yliopiston kanssa. Esimerkiksi virtuaalilaboratorioiden osalta tarvittavat yhteistyötahot tiedekunnista on selvitetty kevään 2016 aikana. Syksy kuluu videomateriaalien tuottamiseen sekä laboratoriotilojen mallintamiseen yhteistyössä #FinEduVr-hankkeen, Kuopion klassillisen lukion opettajien ja yliopiston henkilöstön kanssa. Keväällä 2017 toimintamallit testataan, ja opiskelijoilta kerätään palaute. Tämän jälkeen toimiviksi osoitetut yhteistyömallit on mahdollista levittää myös muihin oppiaineisiin.