Pvm:heinäkuu 10, 2015

Jääkiekkoilija Kimmo Timonen

Kimmo-Timonen

Kuvalähde: https://buzzonbroad.com/wp-content/uploads/Kimmo-Timonen.jpg

Kimmo Samuel Timonen (s. 18. maaliskuuta 1975 Kuopio) on pelaajauransa päättänyt suomalainen jääkiekkoilija, olympia- ja MM-mitalisti sekä Stanley Cup -voittaja. Timonen oli jääkiekossa pelipaikaltaan puolustaja. Hän pelasi mittavan uran Pohjois-Amerikan NHL-liigassa, jossa hän pelasi 1 108 runkosarjaottelua tehopistein 117+454=571.Timosen pelillisenä vahvuuksina on pidetty hyvää peliälyä ja luistelutaitoa.

Timonen pelasi ensimmäiset ottelunsa miesten tasolla kasvattajaseurassaan KalPassa kaudella 1991–1992. Vuonna 1994 hän siirtyi Turun Palloseuraan, jossa hän saavutti Suomen mestaruuden ja kaksi SM-hopeaa. Voitettuaan uransa toisen Suomen mestaruuden Helsingin IFK:ssa kaudella 1997–1998 Timonen siirtyi Pohjois-Amerikkaan ja teki sopimuksen NHL-seura Nashville Predatorsin kanssa. Kahdeksan kauden ajan Nashvillea edustanut Timonen pelasi NHL:ssä myös seitsemän kauden ajan Philadelphia Flyersissa ja yhden kauden Chicago Blackhawksissa. Hän voitti NHL:n Stanley Cup -mestaruuden pelaajauransa viimeisellä kaudella Chicagossa keväällä 2015.

Maajoukkuetasolla Timonen pelasi kolmesti nuorten MM-kilpailuissa, seitsemästi MM-kilpailuissa, viidesti olympialaisissa ja kahdesti maailmancupissa. Hän saavutti maajoukkueurallaan neljä aikuisten MM-mitalia sekä kolme olympiamitalia, ja toisen sijan vuoden 2004 maailmancupista.

Lue lisää / lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kimmo_Timonen

Kimmo Timosen pelinumero 44 jäädytettiin Kuopiossa 3.12.2016 upeassa seremoniassa. Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Onnittelut Kuopion klassillisen urheilulukion puolesta huikeasta peliurasta ja nuorten hyvinvoinnin eteen tehdystä monipuolisesta tukityöstä!

Kimmo Timonen verkossa: