Klassikan 10-vuoden kokemus oppituntitallenteissa ja videon opetuskäytössä

150.000€ säästö tuntitallenteiden myötä

“Kat­so oppi­tun­nit uu­del­leen omal­ta tie­to­ko­neel­ta­si tai mo­bii­li­lait­teel­ta­si mil­loin ja mis­sä vain. Mer­kit­tä­vä osa Klas­si­kan oppi­tun­neis­ta tal­len­ne­taan. Voit kat­soa oppi­tun­nit jäl­ki­kä­teen etkä jää jäl­keen opin­nois­ta olit­pa sit­ten har­joi­tus­lei­ril­lä tai sai­raa­na.”

Tämä on ol­lut Klas­si­kan yksi Klas­si­kan mer­kit­tä­vim­mis­tä me­nes­tyk­sen avai­mis­ta opis­ke­li­joi­den me­nes­tys­ta­ri­noi­den luo­mi­ses­sa.

Olem­me edel­lä­kä­vi­jöi­tä glo­baa­lis­ti täs­sä oppi­tun­ti­tal­len­nus asi­as­sa kun kat­so­taan ns. 1/1 asen­nuk­sia maa­il­mas­sa eli 23 ope­tus­ti­laa täs­mäl­leen sa­man­lai­se­na asen­net­tu­na. Sa­maan ai­kaan 2006 vas­ta Sal­man Khan aloit­te­li vi­de­on te­koa ser­kul­leen You­tu­been, kun meil­lä oli täy­si tuo­tan­to käyn­nis­sä 2007-2008 luku­vuo­den alus­ta. Myö­hem­min Sal­man on pe­rus­ta­nut maa­il­man­kuu­lun oma aka­te­mi­an ni­mel­tään Khan Aca­de­my, joka tar­jo­aa scree­ni­tal­len­nuk­sia kaik­kiin US oppi­ai­nei­siin.

Kuo­pi­on klas­sil­li­ses­sa lu­ki­os­sa tuo­te­tut ope­tus­tal­len­teet on tar­koi­tet­tu Kuo­pi­on klas­sil­li­sen lu­ki­on opis­ke­li­joi­den käyt­töön. Ope­tus­tal­len­tei­ta teh­dään opet­ta­jan niin päät­tä­es­sä. Opet­ta­jal­la on täy­si te­ki­jän­oi­keus ope­tus­tal­len­tee­seen.

Opet­ta­ja jul­kai­see ope­tus­tal­len­teen Klas­si­kan omas­sa Kurs­siTV-vi­de­o­gal­le­ri­as­sa ole­vaan oppi­ai­neen/kurs­sin ka­na­vaan. Opet­ta­ja saa ha­lu­tes­saan omal­le kurs­si­ka­na­val­leen oman käyt­tä­jä­tun­nuk­sen, jon­ka tur­vin opis­ke­li­jat pää­se­vät kat­so­maan tun­ti­tal­len­teet tun­nuk­sen avul­la. Opet­ta­ja päät­tää oppi­tun­ti­tal­len­teen jul­ki­suu­des­ta.

Opis­ke­li­ja voi pyy­tää opet­ta­jaa te­ke­mään ope­tus­tal­len­teen, kun opis­ke­li­ja on läh­dös­sä edus­ta­maan oppi­lai­tos­ta ja jou­tuu näin ole­maan pois­sa luok­ka­o­pe­tuk­ses­ta. Mah­dol­li­sen pit­kän sai­ras­tu­mi­sen ta­kia voi­daan myös tu­kea opis­ke­li­jaa ope­tus­tal­len­teil­la. Opet­ta­ja erik­seen pää­tök­sen, onko ope­tus­tal­len­tees­ta mer­kit­tä­vää hyö­tyä ky­sei­sen kurs­sin ai­heen op­pi­mi­sek­si.

10-vuotta opetusvideotuotantoa

2017-2018 luku­vuo­si on Klas­si­kan 11. tuo­tan­to­kau­si, jol­loin tal­len­nam­me luok­ka­ti­lois­ta ja muis­ta Klas­si­kan ta­pah­tu­mis­ta vi­de­o­tal­len­tei­ta. Opis­ke­li­jat ovat hyö­ty­neet oppi­tun­ti­tal­len­teis­ta eri­ta­voin ja mm. Klas­si­kan pit­kän ma­te­ma­tii­kan tuki­o­pe­tuk­sen tar­ve on pie­nen­ty­nyt kym­me­nes­o­saan sa­maan ai­kaan kun opin­not ovat eden­neet jous­ta­vas­ti pa­ran­tu­nein arvo­sa­noin. Olem­me tänä ai­ka­na sääs­tä­neet 145.000€ pel­käs­tään tuki­o­pe­tuk­ses­sa.

Oppi­tun­ti­tal­len­tei­den an­si­os­ta mm. Klas­si­kan opin­to­me­nes­tys mo­nel­la eri mit­ta­ril­la on nous­sut hui­ke­as­ti vuo­sien mit­taan. Saam­me myös tätä kaut­ta yhä aka­tee­mi­sem­pia, mo­ti­voi­tu­neem­pia ja jopa ur­hei­lul­li­sem­pia opis­ke­li­joi­ta. Voim­me to­de­ta, että oppi­tun­ti­tal­len­tei­den käyt­tö sys­te­maat­ti­ses­ti vii­den vuo­den ajan lu­kio-opin­to­jen tu­ke­na on tuot­ta­nut erit­täin po­si­tii­vi­sia tu­lok­sia mo­nel­ta osin.

Harva opetusteknologinen ratkaisu kestää 10 vuotta – mitä seuraavaksi?

Olem­me siis siir­ty­neet Klas­si­kal­la 2014 Ubi­cast vi­de­o­pal­ve­li­mien käyt­tä­jik­si (kol­mas vi­de­o­pal­ve­lu­suku­pol­vi me­nos­sa) ja olem­me tuot­ta­neet tu­tuk­si tul­leel­la Wi­re­cast oh­jel­mis­tol­la nyt yh­det­tä­tois­ta vuot­ta vi­de­o­tal­len­tei­ta noin 1000-1500 tal­len­teen vauh­tia. Olem­me EU laa­jui­ses­ti suu­rin yk­sit­täi­nen oppi­lai­tos­tuot­ta­ja Ubi­cas­tin asi­a­kas­pii­ris­sä jol­la on yli 400 isoa yli­o­pis­toa ja yri­tys­tä asi­ak­kai­naan. Nyt­tem­min emme ole läh­te­neet enää uu­si­maan Wi­re­cast li­sens­siä uu­sim­piin ver­si­oi­hin, kos­ka se mak­sai­si ja myös ai­heut­tai­si hie­man kou­lu­tus­tar­pei­ta, sekä ny­kyi­nen Wi­re­cast 3.0** pys­tyy sen MP4 vi­de­on te­ke­mään eri vi­de­o­läh­teis­tä luok­ka­ti­las­sa opet­ta­jan ak­tii­vi­sel­la oh­jauk­sel­la.

Olem­me­kin al­ka­neet tes­tai­le­maan luku­vuo­den 2017-2018 ai­ka­na Ubi­cast vi­de­o­pal­ve­li­mel­la ole­vaa WebTV tal­len­nus­pal­ve­lua, joka kuu­luu jo Ubi­cast vi­de­o­pal­ve­lin­so­pi­muk­seen ja ei näik­seen mak­sa meil­le li­sää. Li­säk­si olem­me käyt­tä­neet jo nel­jät­tä vuot­ta Klas­si­kan suur­ta­pah­tu­mis­sa ja sali­ti­lai­suuk­sis­sa Ubi­cast Stu­dio tal­len­nus­jär­jes­tel­mää sekä meil­lä on yksi Mo­bii­li Stu­dio, joka so­vel­tuu mis­tä ta­han­sa LIVE lä­he­tyk­siin ja tal­len­nuk­siin. Täl­lä Ubi­cast Stu­di­ol­la (kam­pus­tal­len­nin) olem­me ra­ken­ta­neet uu­den mal­li­luo­kan, jota tes­ta­taan luku­vuo­den ai­ka­na. Ta­voi­te on pääs­tä täy­sin au­to­maat­ti­seen oppi­tun­ti­tal­len­nuk­seen, niin että opet­ta­ja voi kes­kit­tyä puh­taas­ti omaan pe­da­go­gi­seen ope­tus­työ­hön.

Ter­ve­tu­loa Klas­sik­kaan opis­ke­le­maan ja tu­tus­tu­maan glo­baa­lis­ti uniik­kiin sekä huip­pu­laa­tui­seen lu­kio-ope­tuk­seen.

Ter­ve­tu­loa Klas­sik­kaan!

EPOA ope­tuk­seenKuo­pi­on klas­sil­li­sen lu­ki­on tek­na­ri12.10.2014