Aino Pohjola 11E
Joulun alla iskee se tavallinen paniikki siitä, että mitä ostaa kellekin joululahjaksi. Ja ihan kuin pelkän lahjan keksimisessä ei ole tarpeeksi, niin sitten pitäisi taikoa esiin vielä jotain, millä ne maksaa. Opiskelijan elämä ei ole aina mitään seteleissä kieriskelyä, harvalla riittää aika ja voimat käydä töissä lukion ja muiden harrastusten ohella. Itse olen pelastanut jo monta joulua yksinkertaisella pelastajareseptilläni!
Saahan niitä konvehteja kaupastakin, joo. On kuitenkin ihan eri asia antaa vaikkapa mummille kokoelma itse väkerrettyjä suklaanameja. Tarvitset vain haluamaasi suklaata, kauniinmuotoisia jääpalamuotteja (suosittelen matkaa Ikeaan) ja haluamiasi lisämausteita! Suklaa on helppo sulattaa vesihauteessa kattilassa tai ihan mikroaaltouunissa, varo vaan polttamasta sitä – suklaa palaa nimittäin vaarallisen helposti! Voit tehdä vaikka millaisen sekoituksen ihmisten lempisuklaista, Maraboun Daim-suklaa ja Fazerin Hasselpähkinärouhe ovat nougatin ystävän varma valinta. Kemistin leikkiminen ei toki ole pakollista, nämä konvehdit maistuvat hyvältä, teki sen mistä suklaasta vain. Sulan suklaan sekaan voi ripotella chiliä tai inkivääriä lämmikkeeksi tai vaikkapa yllättää kookoshiutaleilla! Kaneli on kotoisa maku, mutta varo, ettet laita sitä liikaa. Tumman suklaan kanssa jännitävä vaihtoehto voisi olla ripaus merisuolaa. Suklaa kaadetaan jääpalamuotteihin ja annetaan kovettua huoneenlämmossä 24 h. Sen jälkeen herkut ovat valmiita paketoitavaksi ja naposteltavaksi!
Vinkki: Kun suklaa on vielä nestemäistä, paina konvehdin keskelle jäätelötikku, niin saat suklaan kovetuttua suklaatikkukaramellin!
Non Solum 4/2013Talvi13.12.2013