Helppo ja herkullinen pelastus joulalahjapaniikkiin

Aino Poh­jo­la 11E

Jou­lun alla is­kee se ta­val­li­nen pa­niik­ki sii­tä, että mitä os­taa kel­le­kin jou­lu­lah­jak­si. Ja ihan kuin pel­kän lah­jan kek­si­mi­ses­sä ei ole tar­peek­si, niin sit­ten pi­täi­si tai­koa esiin vie­lä jo­tain, mil­lä ne mak­saa. Opis­ke­li­jan elä­mä ei ole aina mi­tään se­te­leis­sä kie­ris­ke­lyä, har­val­la riit­tää aika ja voi­mat käy­dä töis­sä lu­ki­on ja mui­den har­ras­tus­ten ohel­la. Itse olen pe­las­ta­nut jo mon­ta jou­lua yk­sin­ker­tai­sel­la pe­las­ta­ja­re­sep­til­lä­ni!

Saa­han nii­tä kon­veh­te­ja kau­pas­ta­kin, joo. On kui­ten­kin ihan eri asia an­taa vaik­ka­pa mum­mil­le ko­ko­el­ma itse vä­ker­ret­ty­jä suk­laa­na­me­ja. Tar­vit­set vain ha­lu­a­maa­si suk­laa­ta, kau­niin­muo­toi­sia jää­pala­muot­te­ja (suo­sit­te­len mat­kaa Ike­aan) ja ha­lu­a­mi­a­si lisä­maus­tei­ta! Suk­laa on help­po su­lat­taa vesi­hau­tees­sa kat­ti­las­sa tai ihan mik­ro­aal­to­uu­nis­sa, varo vaan polt­ta­mas­ta sitä – suk­laa pa­laa ni­mit­täin vaa­ral­li­sen hel­pos­ti! Voit teh­dä vaik­ka mil­lai­sen se­koi­tuk­sen ih­mis­ten lem­pi­suk­lais­ta, Ma­ra­boun Daim-suk­laa ja Fa­ze­rin Has­sel­päh­ki­nä­rou­he ovat nou­ga­tin ys­tä­vän var­ma va­lin­ta. Ke­mis­tin leik­ki­mi­nen ei toki ole pa­kol­lis­ta, nämä kon­veh­dit mais­tu­vat hy­väl­tä, teki sen mis­tä suk­laas­ta vain. Su­lan suk­laan se­kaan voi ri­po­tel­la chi­liä tai in­ki­vää­riä läm­mik­keek­si tai vaik­ka­pa yl­lät­tää koo­kos­hiu­ta­leil­la! Ka­ne­li on ko­toi­sa maku, mut­ta varo, ett­et lai­ta sitä lii­kaa. Tum­man suk­laan kans­sa jän­ni­tä­vä vaih­to­ehto voi­si olla ri­paus meri­suo­laa. Suk­laa kaa­de­taan jää­pala­muot­tei­hin ja an­ne­taan ko­vet­tua huo­neen­läm­mos­sä 24 h. Sen jäl­keen her­kut ovat val­mii­ta pa­ke­toi­ta­vak­si ja na­pos­tel­ta­vak­si!

Vink­ki: Kun suk­laa on vie­lä nes­te­mäis­tä, pai­na kon­veh­din kes­kel­le jää­te­lö­tik­ku, niin saat suk­laan ko­ve­tut­tua suk­laa­tik­ku­ka­ra­mel­lin!

Non So­lum 4/2013Tal­vi13.12.2013