Pitkään odotetut penkkarit vihdoin täällä!

Henni Vuori

Penkkarit järjestettiin koulullamme perjantaina 8.4 ja juhlantuntua oli ilmassa.

Abeilla oli mitä upeimpia ja kekseliäimpiä asuja, eikä tämän vuoden abivideokaan jättänyt ketään kylmäksi. Saimme kaikki nauttia kovista karkki-iskuista, hauskoista aktiviteeteistä, kekseliäistä vesipyssyistä ja huulipunapiirroksista naamassa. Haastattelimme muutamaa abia, jotta kuulemme heidän mietteitään tästä yhdestä lukiovuoden upeimmasta päivästä.

Haastateltavina Venla Hämäläinen, Juunia Honkanen ja Noora Miettinen

Venla Hämäläisen penkkariasu

  1. Olivatko penkkarit mielestäsi hyvin järjestetty?

Venla: Oli todella! Täytyy hattua nostaa penkkarien suunnitteluryhmä ja järjestäjille – tykkäsin erityisesti siitä, että päivässä ei mielestäni missään kohtaa tullut kiireen tuntua, mutta koko ajan oli silti kivaa ohjelmaa. Salitilaisuuden leipomukset olivat ihania ja rekkalakanoitten suunnitteluryhmä oli onnistunut ihan erinomaisesti: minusta ne olivat kaikki huippu hauskoja!

Juunia: Oli aika hyvin. Rekkoja oli riittävästi, luokissa ehti vierailla ynnä muuta. Toisaalta saliohjelma jäi vähän tönköksi, siihen olisi ehkä kaivannut jotain muutakin kuin pelkän abivideon.

Noora: Penkkarit olivat mielestäni hyvin järjestetty tapahtuma, vaikka se olikin siirretty eri ajankohtaan kuin normaalisti.

Juunia Honkasen penkkariasu

  1. Vaikuttiko tapahtuman mielekkyyteen sen muutettu ajankohta?

Venla: Vaikutti positiivisella tavalla! Ainakin itse pystyin paljon paremmin rentoutumaan nyt kirjoitusten jälkeen kuin mitä olisin vielä lukuloman alussa pystynyt. Tavallaan penkkarit oli nyt meidän vuosikurssimme viimeinen yhteinen juttu ennen lakkiaisia, ikää kuin ”closure” lukiolle. Myöskin kelien puolesta nyt olisi voinut olla tosi lämminkin, joten ehkä asuja saattoi olla helpompi suunnitella kuin keskitalvella, mutta tietysti satoikin sitten räntää koko päivän…Mutta ehkä tästäkin tulee uusi normaali, voin kyllä suositella. Siinä 3. jakson päättyessä on kuitenkin TJ0- päivät, ehkä potkiaiset ynnä muut perinteet, joten kivahan se on säästää juhlallisuuksia keväämmällekin!

Juunia: Minun mielestäni penkkarit olivat ihan mukavat huhtikuussakin. Nyt juhlisti koko lukio- opiskelujen olevan ohi, kun YO- kokeetkin olivat jo takana. Olin iloinen, koska suurin osa abeista osallistuivat täysillä penkkareihin huolimatta siitä, että muuten lukiolla ei oikein tule enää käytyä.

Noora: Omalla kohdallani penkkareiden siirtäminen vaikutti tapahtuman mielekkyyteen. Penkkarit olisivat olleet mielestäni parempi tapahtuma, jos ne olisivat olleet ennen kirjoituksia, niin kuin normaalisti, koska nyt kirjoituksistakin oli kerennyt kulua jo kaksi viikkoa. Tässä ajassa olin kerennyt jo asennoitua niin, että minun tarvitsee raahautua kouluun seuraavan kerran vasta lakkiaisiin. Mielekkyyteen vaikutti varmasti myös se, että Abi Goes Tallin kerkesi olla juuri penkkareita edeltävänä viikonloppuna, joten penkkarit eivät enää tapahtumana tuntuneet kovin erityisiltä.

  1. Mikä oli penkkareissa parasta? Entä jäikö jokin päivässä harmittamaan?

Venla: Parasta oli varmaan salitilaisuuden ryhmänohjaajien muistaminen- oli kiva nähdä mitä muut ryhmät olivat keksineet ja päästä muistamaan omaa ryhmänohjaajaani Kerttua runoin ja lahjakortein! Lisäksi oli tosi hauska päästä pitämään suunnittelemani erään tämän kevään pitkän matikan YO- tehtävän inspiroima makeismatikka- oppitunti MAA10- kurssille. Rekka- ajelua tietenkään unohtamatta: oli ihana nähdä, kuinka huonosta kelistä huolimatta ihmiset olivat tulleet sankoin joukoin katsomaan meitä katujen varsille ja aidosti iloitsemaan meidän kanssamme. Oli ihanaa, että vihdoin juhlapäivämme, sillä tällaiset tapahtumat eivät viime vuosina ole olleet mitään itsestäänselvyyksiä.

Toisaalta jos jokin jäi minua päivässä harmittamaan, niin ehkä juuri se, että ainakin itseäni tuo koronavirustilanne vielä sen verran painoi, että en ehkä pystynyt nauttimaan päivästä kaikin rinnoin: jätin esimerkiksi menemättä illan jatkoille, jotten saisi tartuntaa. Se ei kuitenkaan auttanut tällä kertaa, koska sairastuin koronaan joka tapauksessa pian penkkareitten jälkeen… Mene ja tiedä mistä sen lopulta sain, mutta jos jotain positiivista niin ainakin tämä oli ihan hyvä ajoitus sairastamiselle, kun kirjoitukset ovat ohi!

Juunia: Parasta oli rekka- ajelu ja se, että pääsi pukeutumaan hauskasti. Rekka- ajelussa huomasi miten koko kansaa yhdistävä tapahtuma penkkarit oikeasti ovat. Kadut ja tori olivat täynnä ihmisiä katsomassa rekka- ajelua.

Hieman kurjuutta toi sää, koska varsinkin rekka- ajelun loppua kohden alkoi olla kylmä ja sade iski toden teolla.

Noora: Penkkareissa parasta oli rekka- ajelu, jota olin odottanut koko lukioajan ja välillä joutunut jopa miettimään, että niinköhän sekään järjestyy. Tosin juuri silloin piti tietysti sataa vettä, jolloin lavalle jäätyi. Pidin myös siitä, että penkkarit ylipäätään järjestyivät, koska meidän ikäluokaltamme on peruttu melkein kaikki perinteiset lukiotapahtumat. Oli siis mahtava saada kokemus perinteisestä lukiotapahtumasta, koska muuten lukiosta olisi jäänyt käteen vain opiskelu.

Omalla kohdallani penkkareista ei jäänyt harmiteltavaa. Olisin toki voinut pukeutua lämpimämmin ja hankkia enemmän karkkeja heiteltäväksi.

Noora Miettisen penkkariasu

  1. Mistä sait inspiraatiota asuun ja oliko se vaikea hankkia?

Venla: Alusta asti oli selvää, että pukeudutaan yhdessä 8 hengen kaveriporukkani kanssa. Suunnittelimme Lumikkia ja seitsemää kääpiötä, mutta lopulta päädyimme olemaan tipulauma! Inspiraatiota siihen saimme netistä ja käytännöllisyydestä: tuo asu olisi mukava ja lämmin rekan lavalla. Toisaalta se sopi erinomaisesti myös lähestyvään pääsiäiseen ja meidät ainakin tunnisti käytävillä. Asut tilasimme netistä ja se onnistui helposti.

Juunia: Asuni oli Marveleista tuttu Black Widow. Kaverini ehdotti sitä, koska minulla on punaiset kiharat hiukset niin kuin hahmollakin. Asu oli melko helppo toteuttaa, koska en edes pyrkinyt mihinkään täydelliseen cosplayhyn, vaan pikemminkin hakemaan inspiraatiota hahmon tyylistä. Pyrin siihen, että kaikki vaatekappaleet, joita asuun hankin, muun muassa nahkahousut ja -saappaat, olivat sellaisia, joita pystyisin käyttämään muutenkin kuin penkkareissa.

Noora: Olin penkkareissa hullu hatuntekijä. Asun miettimisen aloitin vasta pari päivää kirjoitusten jälkeen, enkä lopulta vaivannut siihen montakaan ajatusta. En osallistunut ryhmäasuun, mikä teki asun hankkimisesta erittäin helppoa, vaikkakin kaverini pukeutui sattumalta Liisaksi ihmemaassa. Selasin eri nettikauppoja ja kun näin asuni päätin tilata sen. Päätös asusta syntyi siis hetken mielijohteesta ja sain sen parissa päivässä niin, että se oli minulla viikkoa ennen penkkareita. Prosessi oli siis minun kohdallani erittäin helppo.

  1. Mikä on päällimmäinen fiiliksesi penkkareista?

Venla: Ehkä sellainen olo, että nyt tämä kaikki hauskuus sitten on omalta osin ohi: yllätyin, kuinka erilaiselta penkkarit vaikuttivat ulkopuolisena katsellessa kuin itse ”juhlakaluna” ollessa. Kivaa on kyllä molemmissa rooleissa!

Juulia: Olin iloinen, että saatiin aikaan normaalit penkkarit, koska viime vuosina niin omat tapahtumat ovat peruuntuneet.

Noora: Päällimmäiseksi fiilikseksi minulle jäi penkkareista se, että mieluummin osallistuin siihen kuin jätin osallistumatta. Tapahtumana se ei ollut läheskään niin ilmiömäinen kuin vielä joskus lukion ensimmäisenä vuotena ajattelin. Tähän vaikutti varmasti se, että tapahtuma ei vieläkään ollut koko koulun yhteinen, koska pelkästään abit olivat salissa ja muut seurasivat tapahtumaa luokista. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että osallistuin penkkareihin.

Non Solum kevät 2022Kevät keikkuen tulevi29.4.2022