Elisa Holopainen luisteli Klassikasta Pekingin olympialaisiin

Noora Laakso

Keväällä 2021 Klassikasta valmistunut vuoden 2019 urheilulukiolainen Elisa Holopainen on Klassikalta lähtemisen jälkeen pitänyt välivuotta ja keskittynyt vain jääkiekkoon. Tämä on tuottanut tulostakin, sillä Elisa oli muun muassa mukana voittamassa Pekingin olympialaisista Naisleijonille olympiapronssia.

Kysyimme, miten elämä on muuttunut lukioaikaan verrattuna, ja mitä lukioajasta toisaalta jäi käteen.

Kun arki on kunnossa, niin myös urheilussa pärjääminen on helpompaa. Joka päivä kun pyrkii olemaan paras versio itsestään, niin se varmasti palkitaan joku päivä.

On saanut suunnitella omaa arkea eri tavalla, kun ei ole tarvinnut käydä koulussa tai miettiä missä välissä tekee läksyt tai lukee kokeisiin. Toki arki on ollut helpompaa ja on saanut tehdä enemmän asioita, mistä itse tykkää, ja on jäänyt enemmän vapaa-aikaa myös treenien ohella. Elämäntilanne on tällä hetkellä aika sama mitä ajattelin lukioaikana sen olevan. Pitkään oli mielessä, että kun lukiosta valmistun, pidän välivuoden ja keskityn vain jääkiekkoon.

Lukiossa ollessa päivissä oli selkeä rytmi eikä ollut tekemisen puute missään välissä, myös oppi paljon uusia asioita lähes päivittäin.

Klassikassa oppi yhdistämään hyvin koulun ja urheilemisen ja pystyi panostamaan sekä kouluun että urheiluun täysillä.

Kun arki on kunnossa, niin myös urheilussa pärjääminen on helpompaa. Joka päivä kun pyrkii olemaan paras versio itsestään, niin se varmasti palkitaan joku päivä.

Tavoitteena on kehittyä mahdollisimman paljon ja kirkastaa MM-mitali lähitulevaisuudessa. Pidemmän tähtäimen unelmana on edustaa Suomea seuraavissa olympialaisissa sekä kirkastaa mitali myös siellä.

En osaa sanoa, missä vaiheessa sen tiesin tai päätin, mutta ihan pienestä pitäen olen tykännyt urheilla ja se on tuntunut omalta jutulta. Sitten kun alkoi huomaamaan, että jääkiekossa pärjää ja pääsi maajoukkueeseen, niin sille tielle jäätiin. Nuoremmalla iällä ei ole ollut tilannetta, että olisi ollut muita vaihtoehtoja urheilemisen sijaan, ei ole esimerkiksi ollut mitään ammattihaavetta. Toki nyt lähivuosien aikana on myös miettinyt sitä toista puolta, että mitä haluaisi tehdä urheilemisen ohella tai urheilu-uran jälkeen.

Jääkiekossa ehdottomasti parasta on joukkue ja kaikki ihmiset sekä kokemukset ja muistot mitä tästä lajista saa. Toki myös vauhti ja se, että ikinä ei ole tarpeeksi hyvä vaan aina on varaa kehittyä ja olla parempi.

Nauttikaa lukioajasta ja eläkää hetkessä!

Non Solum kevät 2022Kevät keikkuen tulevi29.4.2022