Riikan omenapiirakka

Pui­den leh­tien pu­toil­les­sa ja päi­vien muut­tu­es­sa vähä vä­häl­tä lop­pu­syk­syi­sen kir­peik­si, ei mi­kään voi­ta ko­to­na vie­tet­tyä rau­hal­lis­ta päi­vää vil­la­su­kat ja­las­sa, kir­jo­ja lu­kien tai elo­ku­via kat­sel­len. Kaa­ka­o­mu­kin ka­ve­rik­si var­sin mai­nio sekä pe­rin­tei­sen syk­syi­nen herk­ku on­kin ome­na­pii­rak­ka. Her­kul­li­nen ome­na­pii­rak­ka on par­haim­mil­laan oman puun ome­nois­ta teh­ty­nä, mut­ta mais­tuu var­mas­ti, vaik­ka ome­nat oli­si­vat­kin os­tet­tu kau­pan hyl­lyl­tä. Var­sin­kin va­nil­ja­kas­tik­keen kera ome­na­pii­rak­ka on aina toi­mi­va duo, joka val­loit­taa ker­ta toi­sen­sa jäl­keen!

OME­NA­PII­RAK­KA

250g su­la­tet­tua voi­ta
8dl veh­nä­jau­ho­ja
4dl so­ke­ria
1 tl lei­vin­jau­het­ta

Se­koi­ta ai­nes­osia kes­ke­nään, kun­nes se­ok­ses­ta tu­lee mu­ru­mais­ta. Siir­rä puo­let tai­ki­nas­ta toi­seen kul­hoon. Li­sää toi­seen puo­lik­kaa­seen:

1 ka­nan­muna
2dl mai­toa/jo­gurt­tia tms.

Se­koi­ta ja kaa­da pel­lil­le. Le­vi­tä pääl­le kuo­ri­tut ome­na­loh­kot ja muru­seos. Pais­ta uu­nis­sa 25 mi­nuut­tia 225 as­tees­sa. Nau­ti!

Teks­ti: Riik­ka Miet­ti­nen

Non So­lumLoka­kuu 201419.9.2014