Maistuvat mokkapalat syksyn herkutteluhetkiin

Tiia Koponen

Mokkapaloja -nam

Jo pienestä pitäen leipominen on ollut lähellä sydäntäni, mutta lukion alettua siihen ei aina ole löytynyt aikaa muiden harrastusten ja opiskelujen ohella. Syyslomalla viimein päätin käydä läpi vanhoja reseptejä läpi ja löysinkin äitini vanhan mokkapalareseptin yli 30 vuoden takaa. Mokkapalat ovat tunnetusti yksi yleisimmistä leivonnaisista, joita myyjäisiin tehdään – eikä suotta! Mokkapalat sopivat myös aloittelijalle tehtäväksi ja variaatioita voi tehdä useita. Mikäli sisäinen leipuri herää, tässä on yksi takuuvarma resepti mokkapaloille!

Mokkapalat (uunipellillinen)

Tarvitset:

3 Kananmunaa

2 1/2 -3dl Sokeria

200g Sulatettua margariinia tai voita

2dl Maitoa

5dl Vehnäjauhoja

3-4tl Leivinjauhetta

3tl Vanilliinisokeria

2-3rkl kaakaojauhoja

Kuorrutus:

1 pkt Tomusokeria (=4dl)

5 rkl Sulatettua voita

5 rkl Vahvaa kahvia

1 rkl Kaakaojauhoja

2 tl Vanilliinisokeria

Päälle: Kookoushiutaleita, nonparelleja tai suklaahippuja

  1. Aloita leivonta ottamalla tarvittavat ainekset ja astiat esille. Laita uuni lämpenemään 200°:seen.
  2. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi.
  3. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne vaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
  4. Lisää seokseen sulatettu margariini.
  5. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista leivonnaista 20 min tai kunnes leivonnainen on kypsä.

Kuorrutuksen valmistus:

  1. Anna kypsän leivonnaisen jäähtyä, ennen kuin teet kuorrutuksen.
  2. Sekoita kuorrutuksen ainekset ripeästi keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneelle levylle.
  3. Ripottele päälle oman mielen mukaan kookoshiutaleita tai nonparellejä. (Kuvissa käytetty suklaalastuja)
Non Solum syksy 2019Syksytunnelmia Klassikalta29.10.2019