Sitruunainen halloween-juustokakku

Piita Holopainen

Syksyn tumma juhla, halloween lähestyy.

Jos kur­pit­sa­kak­ku ei hou­kut­te­le, lei­vo hal­lo­ween-juh­lii­si näyt­tä­vä juus­to­kak­ku. Se val­mis­tuu hel­pos­ti il­man uu­nia tai lii­va­tet­ta.

Vii­meis­te­le kak­ku suk­lai­sel­la hä­mä­hä­kin­verk­ko-kuor­ru­tuk­sel­la.  Suk­laa­kuor­ru­tuk­ses­ta voi tai­teil­la myös kum­mi­tuk­sia ja le­pa­koi­ta -hal­lo­wee­nin suo­sik­ki­hah­mo­ja.  Tä­män her­kul­li­sen ja kau­niis­ti ko­ris­tel­lun ka­kun ohje löy­tyy Fan­ni & Ka­ne­li -blo­gis­ta.

AI­NEK­SET

Kek­si­poh­ja

Suk­laa­seos/kuor­ru­tus

Juus­to­täy­te

TEE NÄIN

Riko kek­sit hie­nok­si mu­ruk­si isos­sa kul­hos­sa. Se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu voi ja so­ke­ri.

Pai­ne­le kek­si­muru tii­viis­ti irto­poh­ja­vuo­an (n.28 cm) poh­jal­le ja reu­noil­le ylös asti. Lai­ta poh­ja jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään.

Rou­hi suk­laa veit­sel­lä pie­nik­si pa­loik­si. Kuu­men­na kat­ti­las­sa ker­ma höy­ry­ä­väk­si ja nos­ta pois lie­del­tä. Se­koi­ta suk­laa kuu­man ker­man jouk­koon, kun­nes se su­laa.

Le­vi­tä suk­laa­seos kek­si­poh­jan pääl­le. Jätä suk­laa­se­os­ta pari ruo­ka­lu­si­kal­lis­ta käyt­tä­mät­tä, ja sääs­tä se ko­ris­te­lua var­ten.

Vat­kaa säh­kö­vat­kai­mel­la huo­neen­läm­pöi­nen tuo­re­juus­to, so­ke­ri ja suo­la kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Se­koi­ta lo­puk­si jouk­koon sit­ruu­na­mehu.

Vat­kaa toi­ses­sa kul­hos­sa kuo­hu­ker­ma peh­me­än jä­mä­käk­si vaah­dok­si. Se­koi­ta tuo­re­juus­to­se­ok­sen jouk­koon ker­ma­vaah­to muu­ta­mas­sa osas­sa, aluk­si säh­kö­vat­kai­mel­la ja lo­puk­si isol­la lu­si­kal­la kään­nel­len, kun­nes vaah­to on ta­sais­ta.

Kaa­da täy­te kek­si­poh­jan pääl­le. Na­pau­ta vuo­kaa pöy­tää vas­ten va­ro­vas­ti pari ker­taa niin täyt­tee­seen ei jää ilma­kup­lia.

Lu­si­koi suk­laa­seos pa­kas­te­pus­siin ja leik­kaa kul­maan pie­ni rei­kä. (Voit käyt­tää myös pur­so­tin­ta.)

Pur­so­ta ka­kun pin­taan ohui­ta ym­py­röi­tä rei­lun sen­tin vä­lein. Vedä ym­py­röi­den poik­ki vii­vat veit­sen kär­jel­lä kes­kel­tä reu­noil­le päin. Puh­dis­ta veit­si jo­kai­sen ve­don jäl­keen. Näin syn­tyy hä­mä­hä­kin seit­ti. Myös le­pa­kot ja kum­mi­tuk­set so­pi­vat juh­lan tun­nel­maan.

Lai­ta kak­ku pa­kas­ti­meen ta­sai­sel­le alus­tal­le. Anna jäh­met­tyä vä­hin­tään tun­ti tai yön yli.

Nos­ta kak­ku su­la­maan 10 mi­nuut­tia en­nen hal­lo­ween-kek­ke­rei­tä­si. Ir­ro­ta vuo­an reu­na ja siir­rä kak­ku tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Voit ko­ris­tel­la tar­joi­lu­lau­ta­sen vaik­ka­pa mus­til­la sal­mi­a­keil­la.

Re­sep­tin poh­ja on Fan­ni & Ka­ne­li -blo­gis­ta.

http://www.maku.fi/blo­git/maku-toi­mi­tuk­sen-blo­gi/vii­kon-suo­si­tuin-re­sep­ti-hal­lo­ween-juus­to­kak­ku

Non So­lum - Syk­sy 2016Hal­lo­ween 201628.10.2016