Mitenkäs sitten, jos omistankin Macin?

Muistitikun luominen Mac-tietokoneella

On­nis­tuu sil­lä­kin. Toki jou­tuu te­ke­mään hiu­kan as­kar­te­lua, kun Abi­tin vi­ral­li­nen USB-muis­ti­tik­ku­jen teko-oh­jel­ma on teh­ty vain Win­dow­sil­le. Seu­raa­mal­la vi­de­on oh­jei­ta ope­raa­tio ei ole han­ka­la. Ei kan­na­ta pe­lä­tä käyt­tää Ter­mi­naa­lia – se on ihan help­po­käyt­töi­nen!

Kuinka koeympäristöä käytetään?

Ko­neen käyn­nis­tä­mi­nen koe­ym­pä­ris­töön vaih­te­lee kone­mal­leis­ta riip­pu­en. Suo­sit­te­len sel­vit­tä­mään, kuin­ka oma tie­to­ko­nee­si käyn­nis­te­tään Di­ga­bi­OS-jär­jes­tel­mään. Käyn­nis­tet­ty­ä­si ko­neen Di­ga­bi­OS-jär­jes­tel­mään etee­si au­ke­aa työ­pöy­tä, jos­sa on ääni­tes­ti ja koe­sivu. Koe­jär­jes­tel­mäs­tä löy­tyy mo­nen­lai­sia so­vel­luk­sia, joi­ta voit hyö­dyn­tää ko­et­ta teh­des­sä­si, ku­ten Gimp-ku­van­kä­sit­te­ly­oh­jel­ma, Lib­re­Of­fi­ce-toi­mis­to-oh­jel­ma­pa­ket­ti ja Ca­si­on Class­pad 2 Ma­na­ger sekä Ge­o­Geb­ra ma­te­maat­ti­siin las­kui­hin. Kan­nat­taa tut­kia ti­kun si­säl­töä roh­ke­as­ti omal­la va­paa-ajal­la, niin ei mene sor­mi suu­hun, kun koe­ti­lan­ne tu­lee.

Ky­sy­myk­siä voi jät­tää Twit­te­ris­sä häs­tä­gil­lä #digi­tu­to­rin­nik­si­nurk­ka. Vas­tai­len eh­ti­mi­sel­tä­ni siel­lä ky­sy­myk­siin. Jos tu­lee on­gel­mia ko­neen kans­sa esi­mer­kik­si Di­ga­bi­OS:n kans­sa tai mui­den opis­ke­lus­sa käy­tet­tä­vien oh­jel­mien, niin ve­täi­se digi­tu­to­rei­ta hi­has­ta väli­tun­neil­la ja kat­so­taan, kuin­ka on­gel­maa voi­tai­siin rat­kais­ta.

https://klas­sik­ka.kurs­si.tv/per­ma­link/v12561aaf7a8funi5omt/

Non So­lum - Syk­sy 2016Hal­lo­ween 201628.10.2016