Ohjeita verkkokirjoittamiseen
Verkossa ei lueta sisältöjä, vaan silmäillään.
Muista että verkossa ei koskaan lueta sisältöjä, vaan silmäillään. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää että noudatat alla olevia ohjeita ja tuotat silmäiltävää sisältöä.
- Älä koskaan käytä, tekstissä, otsikoissa tai väliotsikoissa versaalia (=isoja kirjaimia). Vain aivan lyhyet yksittäiset sanat voidaan kirjoittaa isoilla kirjaimilla
- Älä lihavoi kokonaisia lauseita tai useita peräkkäisiä sanoja. Lihavoi vain yksittäisiä avainsanoja tai henkilöidän nimiä.
- Merkitse aina väliotsikot Zinessä tyylillä (Otsikko 6), älä lihavoi niitä. Tämä siksi että järjestelmä osaa huomioida sivujen vaihtumisen eri kokosilla näytöillä niin että otsikko ei jää yksin sivun tai palstan loppuun.
- Älä käytä tekstissä useita peräkkäisiä lyhyitä (1-3 riviä) kappaleita, vaan yhdistä kappaleet 5-12 rivin mittaisiksi vaikka vähän kieliopin kannalta väkivaltaakin käyttäen.
- Käytä järjestelmän listaelementtejä luettelomaisten sisältöjen muotoiluun, älä koskaan tekstissä olevia ranskalaisia viivoja.
- Määritä ingressi, leipäteksti ja paljon tekstiä sisältävät listaukset tasapalstaan
- Lyhyet luettelomaiset tekstit aina vasemmalle tasattuina. Käytä myös pakotettuja rivivaihtoja muotoillaksesi tekstin silmäiltävämmäksi.
- Väliotsikot aina vasemmalle tasattuina
- Älä kirjoita tekstiin pitkiä linkkiosoitteita, vaan linkitä ne tekstissä oleviin sanoihin. Linkitys on muutenkin parempi, sillä henkilö voi näin siirtyä suoraan haluamalleen sivulle klikkaamalla linkkiä.
Noudattamalla näitä yksikertaisia ohjeita saat julkaisusi näyttämään huomattavasti paremmilta. Luo lopuksi pikainen katse valmiiseen artikkeliin/julkaisuun ja mieti mitä voisit tehdä vielä paremmin. Se kannattaa.
“Luo lopuksi pikainen katse valmiiseen julkaisuun ja mieti mitä voisit tehdä vielä paremmin.”
